Publicat: 20 Aprilie, 2014 - 19:51
Share

"Sărbătoarea Paștilor îi aduce laolaltă pe toți credincioșii creștini din România și din lume. Paștile, ca celebrare a Învierii lui Hristos, reprezintă evenimentul fondator al Bisericii creștine. De mai bine de 2000 de ani, civilizația europeană și euro-mediteraneană stă sub acest semn al Învierii, fără de care nu-și poate imagina propria identitate.

În lumea de astăzi, plurală, multi-religioasă și, în parte, secularizată, Paștile rămân un reper constant în viața creștinilor din întreaga lume. În acești ani de criză economică, de criză a comuniunii, a solidarității, a încrederii dintre oameni, sărbătoarea Paștilor reprezintă pentru toți creștinii semnul speranței statornice că în cele mai mari greutăți, în mijlocul celor mai mari necazuri omul poate și trebuie să își păstreze vie încrederea că în cele din urmă va ieși la liman.

Pentru români îndeosebi, Paștile reprezintă „Sărbătoarea sărbătorilor”, sărbătoare plină de bucurie și de lumină, sărbătoare așteptată tot anul, parte a identității noastre ca popor european. Ca și Crăciunul, Paștile sunt totodată o sărbătoare a familiei, a solidarității cu cei de lângă noi. Sărbătoarea Paștilor îi reunește pe creștinii români de orice confesiune, fie din țară, fie de dincolo de granițele țării.  Anul acesta, când sărbătoresc Paștile împreună, impresionanta solidaritate a creștinilor, ce depășește granițele confesionale și naționale, este afirmată mai limpede și mai apăsat decât în alte dăți.

De aceea, le urez  tuturor creștinilor din România, precum și românilor de pretutindeni din lume să aibă parte de sărbători pascale pline de lumină, de bucurie și de pace, alături de cei dragi, de cei apropiați și de toți creștinii reuniți acum în speranța Învierii. 
Paște fericit!"

Opaschi Victor, Secretar de Stat pentru Culte