Publicat: 15 Februarie, 2015 - 15:03
Share

În cursul anului școlar 2003 — 2004, a avut loc prima ediție a concursului național 'Mesajul meu antidrog', având drept scop prevenirea consumului de droguri prin implicarea elevilor în activități extrașcolare de petrecere a timpului liber, activități cu caracter cultural — artistic sau sportiv sau care presupun realizarea unor creații personale, prin intermediul cărora să se promoveze un mesaj antidrog.

Ajuns la ediția a XII-a și conceput a se desfășura sub forma unei competiții naționale, acest proiect urmărește stimularea creativității artistice a tinerilor în diferite domenii: literar, creație film, fotografie artistică, creație pagini web etc., oferind astfel o motivație reală pentru a crea, dar și un spațiu de exprimare artistică.

De asemenea, este vizată și implicarea în mai mare măsură a copiilor și tinerilor în activități preventive ca alternativă de viață sănătoasă la consumul de droguri.

Astfel, prin secțiunile propuse, încercăm să oferim adolescenților posibilitatea de a contribui la lansarea unor mesaje pozitive în favoarea unei vieți sănătoase, fără droguri. Ca și în anii precedenți elevii și studenții din unitățile de învățământ arădene au ocazia să participe la una din secțiunile proiectului 'Mesajul meu antidrog ediția a XII-a' acestea fiind: eseu literar, pagină web, film de scurt metraj, fotografie digitală, spot, arte vizuale și sport. Concursul se va desfășura în unitățile de învățământ din Arad în perioada 02 Martie — 15 Septembrie 2015.

Cu deosebită considerație,

Coordonator CPECA Arad

Bașca Florin Dacian