Publicat: 1 Decembrie, 2012 - 11:33
Share

Prezentăm mesajul prefectului Capitalei, Georgeta Gavrilă, adresat bucureştenilor de Ziua Naţională a României:

La această binecuvântată zi a neamului – Ziua Naţională a României – vă adresez dumneavoastră, bucureştenilor, sincere urări de sănătate şi bucurie, însoţite de gândurile mele cele mai bune.
Celebrăm, anul acesta, la 1 Decembrie, 94 de ani de la Marea Adunare de la Alba Iulia, când a fost consfinţită desăvârşirea unităţii inalienabile a statului român. Doresc să relev – spre neuitare – caracterul plebiscitar al acelui act măreţ.
În puţine zile, suntem chemaţi în faţa urnelor pentru, poate, cel mai important eveniment electoral al ultimilor ani. Se încheie o perioadă anevoioasă, neprielnică, dar rămân neştirbite în noi credinţa şi speranţa că – în societate, ca şi în natură – există o succesiune a ciclurilor şi că după noapte negreşit urmează zi.
La intervale de timp, avem prilejul să ne luăm soarta în propriile mâini. Sunt acele momente când viitorul se află la îndemâna noastră, a poporului suveran. Voinţa poporului este baza puterii de stat. Aceste cuvinte nu-mi aparţin, le-am reprodus întocmai din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Dincolo de exercitarea unui drept fundamental, votul tău este, adesea, acel fulg care înclină balanţa puterii.
 Parafrazând marşul Revoluţiei franceze, eu vă îndemn: La urne, cetăţeni!
În calitate de garant constituţional al respectării legii şi ordinii publice în Capitală, doresc să vă asigur că toţi factorii responsabili ai Instituţiei Prefectului implicaţi, în această perioadă, în buna organizare a procesului electoral – eu, subprefecţii, funcţionarii instituţiei, ai serviciilor publice deconcentrate şi primăriilor, dar şi Poliţia, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ale Municipiului Bucureşti ş.a. – vom acţiona cu maximă responsabilitate şi transparenţă, echidistant şi imparţial.
Dar, astăzi fiind Ziua Naţională, să ne bucurăm şi să rostim cu toţii, într-un singur glas: Trăiască România!