Publicat: 20 Noiembrie, 2019 - 18:42

Vremea începe să se răcească treptat încă de miercuri seară. Până sâmbătă dimineață, temperaturile vor ajunge sub cele specifice perioadei în jumătatea estică, avertizează meteorologii.

În intervalul 20 noiembrie, ora 18.00 – 23 noiembrie, ora 10.00, va ploua temporar mai ales în jumătatea de sud a țării. Local, se vor acumula cantități de apă care vor depăși 20-25 l/mp, iar în zona de munte a Olteniei, izolat, 40-60 l/mp.

Vremea se va răci treptat, astfel încât vineri și sâmbătă, în jumătatea estică a teritoriului, se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei.

În zona montană, mai ales la altitudini de peste 1.500 m, treptat, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

De mâine seară, trecător, precipitații mixte ce pot determina depuneri de polei se vor semnala și în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei, precum și în dealurile Munteniei.

La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70-80 km/h, spulberând trecător zăpada.

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, vor fi și în zonele mai joase de relief.