26 iunie 2022

Meteorologii au prezis o căldură de 40 de grade în Grecia

Meteorologul grec, Kallianos,
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Meteorologul grec, Kallianos, avertizează asupra căldurii de 40 de grade din Grecia și asupra prafului din Africa

Renumitul meteorolog grec Yiannis Kallianos prezice căldură de aproape 45 de grade în Grecia și cantități mari de praf african în zilele următoare.
Vremea fierbinte s-a instalat în Grecia în ultimele zile. Potrivit Observatorului Național din Atena, în unele zone temperatura aerului a crescut la 35 de grade Celsius.

Serviciul Național de Meteorologie EMY prognozează că temperatura va crește în toată țara și miercuri – joi, in Grecia continentală va ajunge în anumite locuri de la 38 la 41 de grade, pe insule și în zonele de coastă va fi cu 3-4 grade mai mică.

Kallianos prezice temperaturi mai ridicate. – Vine căldura! – a scris Kallianos pe pagina sa de Facebook .

„De marți, 22 iunie, și cel puțin până în weekendul viitor, 26-27 iunie, masele de aer foarte cald din regiunile nordice și nord-vestice ale Africii ne vor vizita țara . Deoarece acoperă cea mai mare parte a Mării Mediterane , vor ajunge repede  în Grecia „, – a spus meteorologul.
Potrivit acestuia, canicula va fi însoțită de trei caracteristici importante.
„Va dura mult. Cel puțin șase până la șapte zile și cu tendința de a dura mai mult. Acest scenariu nu a fost încă clarificat. Va începe marți cu temperaturi mai blânde (37-38 grade Celsius și ușor mai ridicate în anumite locuri ), dar de miercuri temperatura va crește „, a scris Kallianos.

Temperaturile maxime în zonele sensibile la căldură vor atinge 41-42 grade Celsius, iar în unele zone chiar mai mari. Până la sfârșitul săptămânii, temperatura va crește probabil la 43-44 de grade. „Uneori, va exista praf din Africa în concentrații destul de mari”, scrie specialistul.
„Aveți răbdare, întrețineți aparatele de aer condiționat și organizați-vă programul astfel încât să fiți cât mai puțin expuși la soare”, a sfătuit meteorologul de la Atena.

 

Ciprian Pop

FOTO: Meteorologul grec, Kallianos,