3 decembrie 2021

Metodă periculoasă aleasă de migranţi pentru a intra fraudulos în România

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat – I.T.P.F. Giurgiu au depistat patru cetăţeni străini, printre care si un minor de 11 ani, care au încercat să intre ilegal în România, ascunşi pe şasiul unor autocamioane.

În data de 06.07.2021, în intervalul orar 03.25 – 03.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni turci, în vârstă de 24, respectiv 40 de ani, care conduceau două ansambluri rutiere. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, respectiv ardei, pe ruta Turcia – Cehia şi Turcia – Germania.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că mijloacele de transport şi şoferii prezintă risc pe linia migraţiei ilegale, motiv pentru care s-au trecut în linia a II a de control. La efectuarea controlului fizic al mijloacelor de transport, pe şasiul acestora, pe compartimentele de depozitare, au fost descoperiţi doi bărbaţi, care nu posedau documente de identitate, unul dintre aceştia fiind minor.

La cercetări a rezultat faptul că persoanele depistate, în vârstă de 11, respectiv 32 de ani, sunt de cetăţenie siriană, respectiv turcă. Cei doi străini au declarat poliţiştilor faptul că s-au urcat pe şasiul mijloacelor de transport, într-o parcare din Sofia, fără a avea consimţământul şoferului. Aceştia intenţionau să ajungă în Germania.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră au extins verificările, ocazie cu care, în jurul orelor 03.45, au fost descoperiţi alţi doi bărbaţi, fără documente de identitate, într-un canal colector din proximitatea PT.F. Calafat. Aceştia au declarat verbal că sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 18, respectiv 28 de ani şi, de asemenea, au ajuns în punctul de frontieră ascunşi pe şasiul unui autocamion.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost preluate de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.