Publicat: 3 Noiembrie, 2017 - 08:00
Share
Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, i-a demis pe directorul general al Metrorex, Marin Alda, şi pe directorul de exploatare, Liviu Dinu

Un tren de metrou a rămas blocat în apropierea staţiei Eroilor, sensul dinspre Politehnica, în această dimineaţă, din cauza unui scurtcircuit. Călătorii au fost evacuaţi. Incidentul a avut loc la ora 5.24, pe tronsonul Eroilor-Politehnica, pe firul 1, circulaţia fiind oprită mai bine de două ore. 

Urmare a incidentului, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, i-a demis pe directorul general al Metrorex, Marin Alda, şi pe directorul de exploatare, Liviu Dinu. Va fi efectuată şi o anchetă condusă de un secretar de stat.

"Motivul este lipsa de disciplină care de mulți ani persistă la Metrorex. Mă refer la disciplina muncii, la disciplina de serviciu, mă refer la disciplina care trebuie să caracterizeze căile ferate. Problema respectivă care a generat acest incident din această dimineață este datorată faptului că o bucată mare de tencuială din plafonul tunelului a căzut pe șina și a provocat un scurtcircuit. Problema este că acest lucru nu trebuia să se întâmple, de aceea există planuri de lucrări de întreținere trimestriale, semestriale, anuale. Bani au fost. Iată pentru ce am luat această măsură de a destitui pe directorul general și pe directorul de exploatare.(...) Deviza mea, principiul după care m-am călăuzit toată viața este toleranță zero față de asemenea manifestări. (...) Ieri (joi n.r.) am avut o discuție la Primăria Capitalei cu doamna primar general și echipa de conducere. Una dintre probleme a fost tergiversarea nejustificată la introducerea tichetului unic de călătorie. Și la discuție directorul general (al Metrorex n.r.) a avut o atitudine care a arătat superficialitate, lipsă de cunoaștere a problemei, neimplicare. La metrou sunt multe probleme. Astăzi s-a întâmplat ceea ce cunoaștem cu toții. Nu putem să tolerăm în continuare oameni care să acționeze de azi pe mâine, să acționeze duși de val, să nu fie niște oameni practici. Oamenii trebuie să lucreze zi și noapte. Trebuie folosite eficient intervalele în care trenurile nu circulă pe timpul nopții. Trebuie o implicare responsabilă a conducerii. Sunt foarte multe probleme la metrou pentru ca să putem să dormim liniștiți acasă", a declarat Felix Stroe, la Antena3.