Publicat: 11 Ianuarie, 2015 - 10:00
Share

Românii au importat în ultimii ani tot felul de tradiţii occidentale. De exemplu, Ziua fără pantaloni, care are succes la metroul newyorkez, are putine sanse să fie organizată și la Metrorex pe 11 ianuarie, așa cum doreau unii tineri. Reprezentanții instituției se opun categoric și îi amenință cu amenda pe călătorii care au de gînd să se dezbrace. 

Ziua Fără Pantaloni, "No pants day", este deja o tradiţie în New York. De 13 ani, pe 10 ianuarie, sute de adepți sfidează frigul și se dezbracă de prejudecăți într-o paradă subterană colectivă.

Ziua fara pantaloni are reguli vestimentare simple: îmbrăcați de iarnă, cu geci, fulare și mănuși, călătorii renunță pentru câteva minute la pantaloni și fuste. Prima "dezbrăcare" a fost lansată inițial de un grup de tineri, dar s-a extins în zeci de orașe din lume, într-o celebrare majoră a „nebuniei citadine".

Ideea a fost preluată de câteva zile şi pe reţelele de socializare din România. Ziua fără pantaloni ar urma să se organizeze în premiera pe 11 ianuarie şi la București, pe ruta Berceni-Pipera.

Însă, conform reprezentanților Metrorex, nu s-a autorizat evenimentul. Cine îndrăznește, totusi, să vină în chiloți la metrou, va primi amendă.