Publicat: 18 Octombrie, 2019 - 16:51
Ministrul i-ar fi cerut să țină la sol avioanele cu care urmau să vină la votul moțiunii parlamentarii opoziției

Răzvan Cuc i-ar fi cerut inițial Mădălinei Mezei să oprească cinci curse interne și să identifice parlamentarii care s-ar fi aflat la bord, a declarat fosta directoare a Tarom, la conferința de presă de vineri, în care a făcut dezvăluiri după ce a fost dată afară din funcția de director al TAROM.

"Domnul ministru m-a chemat la dumnealui în birou cu două zile înainte, să îmi spună că trebuie să anulăm niște curse interne ca să oprim accesul parlamentarilor la votarea moțiunii de cenzură. I-am răspuns că așa ceva nu este posibil, că noi nu suntem stăpâni de sclavi, suntem o companie liberă. Acești piloți nu ar fi făcut niciodată așa ceva. Și nici eu nu le-aș fi cerut", a declarat Mezei.

Cursele vizate erau cele de Timisoara (doua curse), Oradea, Baia Mare, Satu Mare. "Mi-a cerut să identific senatorii şi deputatii aflaţi la bord şi mi-a spus că mă contactează a doua zi să îmi spună finalul", a mai precizat fosta directoare.

"Am fost afectată emoțional, mă gândeam cum să îi spun că așa ceva nu este posibil. A doua zi m-a chemat și mi-a spus că trebuie să anulăm anumite curse. I-am spus că nu stă în puterea mea, direcția de zbor este condusă de domnul Susanu. M-a întrebat dacă nu pot să le opresc tehnic. I-am spus că am venit să salvez compania, cum aș putea să-i spun directorului tehnic să saboteze operațiunile? Eu am plecat îngrijorată de o potențială acțiune în acest sens, am contactat serviciul nostru de operation control center. M-am asigurat că nu este nicio problemă. Am sunat și comandantul cursei și l-am prevenit", a mai declarat Mezei.

Cu o promptitudine pe care nu a mai manifestat-o din vremurile bune în care abuzurile erau „coordonate” de Codruța Kovesi, DNA a audiat-o pe Mezei în calitate de martor, într-un dosar care vizează fapte de abuz în serviciu la Ministerul Transporturilor.

 

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: