Publicat: 11 Martie, 2013 - 11:02
Share

Polonezul Michal Szczurek care a preluat conducerea executivă a ING Bank România în septembrie 2012 a declarat într-un interviu acordat Bancherul.ro că este şocat de costul ridicat al comisioanelor bancare pe care trebuie să le plătească firmele.
- Cum va integrati in ING si in Romania? Care au fost primele masuri luate pana acum?
 
- Mai intai am deschis conturi in cateva banci. :) La ING am inceput procesul de cunoastere a bancii. Am vizitat pana acum mai bine de jumatate din numarul de unitati ING, voi avea si un roadshow in toata tara in aceasta luna, pentru a intelege mai bine problemele, pentru a cunoaste oamenii si specificul pietei din afara Bucurestiului, pentru a vedea afacerile companiilor cu care lucram. Incerc sa aflu care sunt opiniile cu privire la piata, pentru a vedea si realitatile din spatele rapoartelor pe care le citesc. Acest proces ia timp, insa cred ca este util organizatiei, pentru ca este intotdeauna bine ca din cand in cand sa te intrebi daca ceea ce faci intr-adevar ajuta clientii, daca acestia apreciaza ceea ce facem.
 
- V-ati facut pana acum o opinie cu privire la piata din Romania?

- Nu este chiar asa de usor, pentru ca experienta mea de pana acum in banking a fost predominant in restructurarea bancilor si schimbarea in bine sau intr-o alta directie a activitatii, pe cand aici 8 din 10 oameni cu care vorbesc imi spun ca lucrurile merg bine. De aceea, cred ca trebuie mai degraba sa avem incredere in capacitatile noastre si sa ne dezvoltam, fiindca nu e nevoie sa schimbam multe lucruri in ING.
 In ceea ce priveste Romania, gasesc multe similitudini cu tara din care vin, Polonia, dar pe de alta parte cred ca in general oamenii sunt prea timizi, in general insa ma acomodez foarte bine.
 
- De ce credeti ca suntem prea timizi?

- Pentru ca nu credem cu adevarat in puterea pe care o avem, intotdeauna ne uitam la cineva pentru o confirmare, o aprobare a lucrurilor pe care le facem, ce cred altii despre ce facem, daca am voie sa fac asta, ne uitam la ce parere au altii despre ce facem, se da o importanta prea mare acestui lucru. Este important si asta, dar atunci cand faci ceva, trebuie sa fii sigur de acel lucru si sa-l duci pana la capat, indiferent de parerile altora.
 
- Care sunt obiectivele la ING?

- Vrem o mai mare crestere, in toate domeniile: achizitia de noi clienti si activarea clientilor existenti, depozite, credite in lei. Vrem sa acceleram cresterea, dar avem nevoie si de ceva timp pentru a ne pregati pentru atunci cand economia va creste. Dar nu vrem sa adoptam strategia de a astepta si a vedea ce se intampla, astfel incat atunci cand economia va creste sa ne dezvoltam si noi. Stim de unde sa incepem, mai devreme sau mai tarziu si trebuie sa fim gata acum, acesta este primul meu obiectiv. Acesta este de altfel si targetul principal al bancii, de a fi pregatiti sa incepem dezvoltarea, pentru ca am analizat pana acum destul ce e cu criza.
 
-Ati spus ca vreti sa atrageti mai multi clienti, cum o veti face?

Sursă: Bancherul.ro