Publicat: 5 Noiembrie, 2012 - 17:15
Share

   Politistii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit, într-un microbuz, 18.000 pachete de ţigări provenite din contrabandă. În urma acţiunii au fost reţinute trei persoane care sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

           În ziua de 04.11.2012, o patrulă a poliţiei de frontieră, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat pe DN19 un microbuz marca Mercedes Vito, suspect că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.
 Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase, insa conducătorul auto a ignorat semnalele politistilor de frontiera, continuandu-si deplasarea in vitaeza.
 Imediat, politistii de frontiera au pornit in urmarirea mijlocului de transport, descoperindu-l ulterior abandonat. La controlul efectuat asupra autotuvehiculului au fost descoperite 36 de colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.
Totodata, în apropiere a fost depistat un alt autoturism în care se aflau trei cetăţeni ucraineni, Vasyl M., Vasyl M. şi Vasyl D., cu vârste cuprinse între 25 şi 39 ani. Din primele cercetări a rezultat faptul că acesta avea rolul de antemergător în asigurarea transportului ilegal de ţigări.
 Ambele autovehicule, întreaga cantitate de ţigări şi persoanele în cauză au fost conduse la sediul SPF Sarasău, în vederea continuării cercetărilor.
 În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 18.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 163.000 lei, acestea fiind ridicate în vederea confiscării.
Bărbaţii sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.
Totodată autoturismele folosite la activitatea infracţională au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.