Publicat: 4 Iulie, 2013 - 08:16
Valorau: 100.000 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, un microbuz în care se aflau 53.000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 100.000 de euro. În timpul acţiunii, fiind informate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment, acestea au reţinut pe teritoriul lor un cetăţean ucrainean şi au descoperit încă 20 de baxuri cu ţigări, de aceeaşi marcă.

Ieri, 2 iulie a.c., lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, jud. Suceava au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 15.00, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat, în imediata apropiere a frontierei de stat, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, un microbuz şi patru persoane.
Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat microbuzul şi au trecut pe jos, ilegal frontiera din România în Ucraina.
Imediat, au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea reţinerii şi identificării persoanelor în cauză, precum şi cercetării în comun a evenimentului.
În microbuzul abandonat, cu numere de înmatriculare specifice Marii Britanii, lucrătorii noştri au descoperit 106 baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană şi R. Belarus, ce conţineau 53.000 pachete ţigări, în valoare de 477.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
La cercetarea terenului, la aproximativ 50 de metri de microbuz, a fost descoperit şi un motoscuter, marca Piaggio, fără număr de înmatriculare, în valoare de 1.335 lei.
La scurt timp, autorităţile de frontieră din Ucraina ne-au informat faptul că, pe teritoriul lor, pe aceeaşi direcţie, au reţinut un cetăţean ucrainean şi au descoperit 20 de baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană.
În continuare, poliţiştii de frontieră în cooperare cu autorităţile de frontieră din Ucraina efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Totodată, microbuzul folosit în activitatea infracţională, în valoare de 17.800 lei, precum şi motoscuterul descoperit la faţa locului, au fost indisponibilizate la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.