26 mai 2022

Microbuze noi pentru două şcoli speciale din subordinea CJ

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Şcoala Gimnazială Specială Paşcani şi Şcoala Specială Profesională „Trinitas” din Tg. Frumos au fost dotate cu microbuze moderne pentru transportul elevilor. Mijloacele de transport au costat 650.000 de lei, bani alocaţi de Consiliul Judeţean.

La Şcoala Gimnazială Specială Paşcani, o treime dintre cei 125 de elevi vor face naveta cu noul microbuz care are şi dotări speciale pentru copiii imobilizaţi în scaun cu rotile. La Şcoala Specială Profesională „Trinitas” din Tg. Frumos, noul microbuz va transporta zilnic 50 dintre elevii navetişti. La această unitate de învăţământ sunt înscrişi în total 280 de copii cu deficienţe mintale şi asociate.

„Noile microbuze şcolare asigură condiţii moderne, adaptate nevoilor speciale pe care aceşti elevi le au. Având în vedere dizabilităţile acestor copii, şcolile speciale sunt singura lor şansă la educaţie, iar datoria noastră este să le asigurăm accesul la procesul de învăţământ în cele mai bune condiţii. Este foarte important, în acelaşi timp, să îi ajutăm să rămână în mediul familial, aproape de cei dragi, pentru că astfel pot avea un sprijin în plus pentru integrarea lor socială”, a declarat Sorin Afloarei, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Departamentul de Comunicare
Consiliul Judeţean Iaşi