Publicat: 6 Decembrie, 2018 - 12:00

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mânuirii Neamului, împreună cu elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Grigorie Ghica Voievod, i-au colindat și le-au împodobit bradul de Crăciun copiilor internați la Institutul Oncologic București. De asemenea, micuții pacienți au primit din partea musafirilor produse alimentare bio și jucării.

Dr. Lidia Kajanto, managerul Institutul Oncologic Bucuresti, a declarat: "Multumim voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si ii mai asteptam si cu alta ocazie pe la noi. Colaborarea cu voluntarii este extraordinara, avand o colaborare mai lunga pe partea de screening. Copiii sunt nerabdatori sa vina volunatarii si chiar parintii ne intreaba foarte mult cand ajunge Parintele Ciprian si speram ca va veni si anul acesta".

"Astazi, in ajun de Sfantul Nicolae am impodobit bradul impreuna cu copiii, ne-am bucurat de spiritul sarbatorilor, tot ce conteaza e sa fie fericiti. Este important sa daruiesc si simt ca acest fapt ma implineste", a spus Ioana Dobre, Voluntar al Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului.

Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a afirmat: "Astazi, o zi speciala, Ziua Internationala a Voluntarilor si ne-am gandit sa revenim aici la Institutul Oncologic Bucuresti si sa bucuram copiii cu jocuri, cantece, produse bio, fructe, oferindu-le o activitate frumoasa care i-a incantat si i-a facut sa uite putin de problemele de sanatate cu care se confrunta. Totodata, astazi este Ajunul sarbatorii Sfantului Nicolae, un motiv frumos pentru a-i bucura pe acesti copii cu jucarii, cadouri. Venim frecvent aici la Institutul Oncologic Bucuresti, de cateva ori pe luna pentru a aduce zambete pe fetele acestor copii, jucandu-ne cu ei, cantand cu ei".

"Tinand cont ca se apropie Sfintele Sarbatori, ne-am gandit sa bucuram acesti copii si indemn toata lumea care are posibilitate financiara sa ajute toti copiii nu doar de Mos Nicolae sau de Mos Craciun, ar trebui sa fim buni tot timpul. Sunt invatatoare la Scoala Gimnaziala Grigorie Ghica Voievod din Sectorul 2 Bucuresti si impreuna cu o alta colega, Corina de la clasa a-II-a si cu ajutorul parintilor, am hotarat sa facem aceste cadouri pentru acesti colegi minunati. Mi-a placut foarte mult colaborarea cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si as dori sa mai particip si la alte activitati", a sustinut Corina Festeu, invatatoare.

Elena Stefan, voluntar la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a argumentat: "Mi-a placut foarte mult activitatea de astazi, am venit cu mare dragoste pentru ca Dumnezeu ne daruieste si ne-a daruit o dragoste nemarginita pe care sa o impartim cu cei apropiati, cu cei dragi noua si ma bucur din suflet ca sunt voluntar al Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului si ca sunt aproape de Parintele Ciprian care este sufletul acestor activitati.Copiii m-au incantat, a fost asa o bucurie pentru mine, caci, desi ma asteptam sa vad altceva, am vazut dragostea si bucuria din sufletul lor. Aceste activitati sunt importante pentru acesti copii pentru ca timpul inseamna dragoste, daruire si sprijin".

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au fost insotiti in vizita lor la copilasii de la Institutul Oncologic București de catre Adriana Ene, realizator "Bucuria Povestilor", care a adaugat: "In aceasta seara am sarbatorit aici cu peste 40 de copii, cu prietenii nostrii dragi, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului care in fiecare an ne fac cate o surpriza frumoasa si anul acesta au fost o surpriza darurile de la Mos Nicolae. Pentru voluntari exista in inima mea un mesaj la care m-am gandit de azi dimineata si anume le transmit sa isi continue drumul acesta al faptelor bune care este un drum care te imbogateste si pe tine sufleteste si ii imbogateste si pe ceilalti pe care ii ajuta prin faptele bune pe care le fac, prin darurile, prin grija lor nerasplatita financiar. Voluntarii sunt oameni minunati, le transmit tot respectul si pretuirea mea pentru ca depun efort din timpul lor, din veniturile lor, din inima lor pentru a-i ajuta pe cei in nevoi".

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.