Publicat: 17 Februarie, 2016 - 18:16
Share

In cea de-a sasea zi a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Lillehammer, romanca Mihaela Hogas a facut parte de Echipa Internationala 10 de patinaj viteza care a cucerit medalia de bronz in intrecerea pe echipe mixte la sprint, cu timpul 1:58.87. Din team au mai facut parte italianca Chiara Cristelli, germanul Ole Jeske si norvegianul Allan Dahl Johansson.

Proba este una specifica JOT, creata pentru a intari legaturile de prietenie dintre natiuni.
Medalia de aur a revenit Echipei 6, alcatuita din  italianca Noemi Bonazza, mongoleza Sumiya Buyantogtokh, coreeanul  Jae Woong  si chinezul  Hanyang Shen (1:57.85). Pe treapta a doua a podiumului a urcat  Echipa 9, alcatuita din olandeza  Elisa Dul, poloneza  Karolina, americanul Austin Kleba si kazacul Anvar Mukhamadeyev (1:58.80).

Alin Petrache, presedintele COSR: „Aceasta medalie este un prim semn ca politicile COSR legate de dezvoltarea sporturilor de iarna sunt corecte. Medalia de bronz cucerita la patinaj viteza  si locurile 4 si 6 de la sanie ne dau sperante pentru viitor si suntem convinsi ca sportivii nostri ne vor furniza din ce in ce mai multe surprize placute. Chiar daca au mai existat probleme in cadrul federatiilor, cum au fost si cele din cadrul forului de patinaj, COSR a sustinut sportivii prin intermediul cluburilor considerand ca acestia nu trebuie sa sufere din cauza problemelor administrative”.
Medalia castigata astazi la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lillehammer, reprezinta a doua clasare pe un podium al unei competitii olimpice multisport de iarna sub egida CIO, dupa o pauza de 48 de ani, cand Ioan Panturu si Nicolae Neagoe au castigat medalia de bronz la JO de la Grenoble.