Publicat: 1 Decembrie, 2017 - 14:03
Share

Vineri, 1 decembrie a.c., ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut o întrevedere cu omologul turc, Nurettin Canikli, aflat în vizită la București cu prilejul Zilei Naționale a României.

Agenda de discuții a fost concentrată pe situația de securitate din regiunea Mării Negre și pe aspectele practice ale cooperării în domeniul apărării între cele două state, atât în plan bilateral, cât și în cadrul aliat. Cei doi miniștri au apreciat importanța continuării activităților militare bilaterale în domenii diverse, cu accent pe desfășurarea exercițiilor și instruirea în comun, și au avut un schimb de opinii cu privire la modalitățile concrete în care forțele armate române și turce își pot intensifica cooperarea, inclusiv în domeniul tehnic.

De asemenea, a fost evidențiată necesitatea sprijinului reciproc și contribuțiilor concrete la operaționalizarea structurilor de comandă și control aliate de pe teritoriul celor două state. În acest context, Mihai Fifor a subliniat importanța continuării demersurilor NATO în vederea implementării deciziilor cu privire la prezența aliată de la Marea Neagră, pe toate cele trei dimensiuni, terestră, aeriană și maritimă.

'Întrevederea cu omologul turc a fost un foarte bun prilej să continuăm dialogul deja început în noiembrie, anul acesta, la ministeriala apărării NATO de la Bruxelles. Pentru România, dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu Turcia este o prioritate, în vederea creșterii interoperabilității și asigurării stabilității regionale și securității întregii noastre Alianțe', a precizat ministrul Fifor.