Publicat: 26 Iunie, 2017 - 13:35

Mihai Tudose a acceptat nominalizarea PSD pentru funcția de premier.  "A fost deja agreată o propunere, a fost votată de toţi membrii CExN-lui, cu patru abţineri, propunerea de prim-ministru este domnul Mihai Tudose", a precizat Olguţa Vasilescu.

La vot au existat doar patru abtineri - Paul Stanescu, Niculae Badalau, Codrin Stefanescu si Marian Mina.

Ministrul interimar al Muncii a adăugat că au existat şase nume care au fost propuse dezbaterii CExN.

"Cinci dintre noi am refuzat această propunere, pentru mine cred că nu mai era niciun fel de surpriză, pentru că eu m-am pronunţat în spaţiul public de trei zile că nu voi accepta această propunere", a arătat Olguţa Vasilescu.

Întrebată dacă Mihai Tudose va performa, aceasta a arătat că el şi-a îndeplinit toate obiectivele, blocate însă de premierul Sorin Grindeanu.

"Este Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, care este gata încă din data de 15 mai. Atunci s-a depus la Cabinetul prim-ministrului şi lista cu pachetele de acţiuni pentru FSDI şi proiectul de lege. Din păcate, n-am înţeles nici noi de ce premierul a blocat acest punct foarte important din programul de guvernare", a arătat Olguţa Vasilescu.

Cine este Mihai Tudose

Tudose este deputat PSD de Brăila şi de 13 ani este preşedintele Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaţilor. El a fost ministru al Economiei în Guvernul Grindeanu.

La bază este jurist. A urmat mai multe cursuri postuniversitare: "Management şi gestiunea afacerilor", în domeniul securităţii naţionale, pentru cadre de conducere (SES), "Managementul comunicării şi relaţii publice", "Analiza şi rezolvarea conflictelor armate", „Relaţii internaţionale şi integrare europeană".

Are două masterate: ”Turismul în contextul dezvoltării regionale durabile" și Politici Economice Europene.

Mihai Tudose este doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii, diploma obținând-o la Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informaţii.

A publicat mai multe cărți: Provocări strategice, coautor, Editura RAO International Publishing Company, 2007.
Schimbarea managerială. Managementul schimbării, coautor, Editura Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul", 2009
Infrastructura critică - model de strategie managerial, unic autor, Editura RAO International Publishing Company, 2010
Război, cunoaştere, adevăr, coautor, Editura Nemira Publishing Company, 2012
Securitatea economică în era transformărilor globale, unic autor, Editura RAO International Publishing Company, 2013

Deține, împreună cu soția lui, un apartament de 97 de metri pătrați în Brăila, două mașini Mercedes și aproximativ 30.000 de euro la bancă.