Publicat: 28 Februarie, 2012 - 10:49
Share

Prezentăm comunicatul de presă al Senatorului Mihail Hărdău, referitor la alegerile locale din 2012.

Dat fiind că ne aflăm într-un an electoral, actualmente în curs de desemnare a candidaţilor la alegerile locale din iunie, apreciez că angrenajul electoral generează o emoţie constructivă în cadrul PDL în vederea mobilizării acelor membri exponenţiali în măsură să câştige fără drept de apel primăriile din organizaţiile municipale, respectiv din capitală.

Nu neaparat cel mai bine plasat candidat în sondaje este cel mai indicat să preia frâiele electorale la nivelul fiecărei organizaţii PDL pentru a continua un mesaj de competenţă, coerenţă şi fidelitate faţă de măsurile asumate de Coaliţie. Este momentul ca liderii de partid, prin exemplul lor mobilizator, să se găsească în prima linie a luptei electorale. Este un moment al adevărului, un moment al curajului civic şi politic în egală măsură. Să nu uităm că Preşedintele Traian Băsescu a dat un asemenea exemplu, înscriindu-se în ultima zi în cursa pentru Primăria Capitalei în alegerile din 2000, demonstrând în turul doi o mobilizare exemplară cu 50,69% din voturile electoratului. Insist asupra performanţei deputatului Emil Boc care l-a dislocat după 12 ani pe Gheorghe Funar şi l-a învins pe Ioan Rus la alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca.

Sub acest aspect, nu văd nicio problemă într-o eventuală revenire a lui Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca şi mi se pare normal ca şi doamna Elena Udrea, lidera organizaţiei fanion a PDL, de departe cea mai reprezentativă persoană pentru organizaţia PDL Bucureşti, să candideze la funcţia de Primar General al Capitalei. Manifest toată încrederea în capacitatea doamnei Udrea de a răspunde nevoilor şi dorinţei electoratului din Capitală în calitate de fost ministru direct implicat în procesul de reformă asumat de România într-una din cele mai dificile etape ale crizei economice.

Mi s-ar părea nefiresc să nu candideze,  în caz contrar onorabil ar fi să cedeze oficial luptătorului Silviu Prigoană, dacă dânsul va fi candidatul, funcţia de lider al organizaţiei PDL Bucureşti. În aceste momente delicate, dificile pentru un partid responsabil cum s-a dovedit PDL, este nevoie de curaj, competenţă, dar şi onoare. Dacă doamna Elena Udrea va candida totuşi la funcţia de Primar General al Capitalei, va beneficia de întregul sprijin politic al organizaţiei municipale PDL Cluj-Napoca indiferent de momentul pe care îl va alege pentru a-şi anunţa candidatura.