Publicat: 14 Octombrie, 2016 - 16:00

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanța Sud Agigea din China, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Slatina, peste 5.000 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 503.000 lei.

În data de 13.10.2016, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Slatina.

Administratorul societății comerciale în cauză este un cetățean român, în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul pe raza județului Argeș. În urma controlului au fost descoperite 5.055 păpuși de jucărie și 72 seturi jucării, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute și care sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare totală de 503.380 lei, dacă ar fi originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de 'punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate', faptă prevăzută și sancționată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind Codul Vamal al României.

Mii de ornamente de Crăciun și articole de papetărie nedeclarate, descoperite în Portul Constanța

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și lucrătorii vamali au identificat în Portul Constanța Sud Agigea un container sosit din China, în care se aflau peste 6.000 ornamente de Crăciun și 4.800 articole de papetărie, bunuri în plus față de cele declarate la intrarea în țară.

În data de 13.10.2016, în urma controlului efectuat de o echipă comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali în Portul Constanța Sud Agigea, asupra unui container sosit din China, pe adresa unei societăți comerciale cu sediul pe raza județului Ilfov, având ca administrator un cetățean chinez, în vârstă de 45 ani, au fost descoperite 6.030 ornamente de Crăciun (brăduți, beteală, sprayuri cu zăpada artificială) și 4.800 articole de papetărie (pixuri), care nu fuseseră declarate la intrarea în țară.

Întreaga cantitate de bunuri, evaluată la 45.360 lei, a fost indisponibilizată de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de 'folosirea de acte nereale față de autoritatea vamală', faptă prevăzută și sancționată de art. 272 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Subinspector de poliție Alexandru ION