24 ianuarie 2022

Mii de pachete cu ţigări, ascunse în uşi de termopan

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat au descoperit şi confiscat 6.780 de pachete cu ţigări ce aveau marcaje fiscale aplicate de Macedonia de Nord. Ţigările se aflau într-un microbuz ce avea ca destinaţie Austria şi erau ascunse în elemente de tâmplărie PVC.

În cursul acestei dimineţi, în jurul orei 04.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean bulgar, în vârstă de 59 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în Bulgaria.

Şoferul transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, elemente de tâmplărie PVC, pe ruta Macedonia de Nord-Austria.

În urma controlului amănunţit, colegii noştri au descoperit, ascunse şi nedeclarate, disimulate în elementele de tâmplărie PVC, 6.780 de pachete cu ţigarete de diferite de mărci, care aveau aplicate timbru fiscal macedonean.

Cu privire la acest aspect, şoferul microbuzului nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru cantitatea de ţigări sus-menţionată.

Cele 6.780 de pachete cu ţigări, estimate la o valoare de 135.600 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări faţă de cetăţeanul bulgar, pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege”, faptă prevăzută de articolul 452 alin. 1 lit. h din Legea 227/2015. Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră – Punctul de Trecere a Frontierei Calafat