Publicat: 11 Octombrie, 2013 - 09:33
Share

Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost depuse, vineri, pe amplasamentul special amenajat în curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, la eveniment participă peste 15.000 de pelerini din țară și din străinătate.

Jandarmeria estimează că pe străzile adiacente s-a format un culoar unic de aproape doi kilometri de pelerini. Printre cei aflaţi la coadă se află aproximativ 4.000 de credincioși din comuna ilfoveană Voluntari, care au ajuns cu 80 autocare.

În această dimineaţă, preoții au purtat baldachinul cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva în procesiune pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, după care a urmat oficierea Sfântei Liturghii şi a Maslului.

Racla va rămâne pe amplasamentul special amenajat în curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei până pe data de 15 octombrie.

Pelerinii care vor veni la Iași se vor putea închina și la Icoana Maicii Domnului Prodromița, care a fost adusă din Paraclisul Catedralei Nemuririi Neamului din București şi la moaștele Sfântului Simeon Stâlpnicul din Muntele Minunat, care au fost aduse de la Mănăstirea Neamț.