6 iulie 2022

Mii de sârbi s-au adunat în fața parlamentului de la Belgrad în sprijinul lui Novak Djokovic

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Mii de sârbi s-au adunat în fața parlamentului de la Belgrad în sprijinul lui Novak Djokovic, căruia i-a fost refuzată intrarea în Australia și participarea la competiția Australian Open pentru că nu este vaccinat. La miting, tatăl tenismenului le-a vorbit protestatarilor la megafon.

„Îl țin pe Novak al nostru, mândria noastră, în captivitate. Novak este Serbia și Serbia este Novak. Ei îl calcă în picioare pe Novak și cu asta calcă în picioare Serbia. Calcă astfel în picioare poporul sârb. Liderul acelei țări îndepărtate, Australia, Scott Morrison, numele lui spune totul în sârbă (Scott înseamnă o persoană rea în sârbă, n.r), a îndrăznit să-l atace pe Novak și să-l alunge. Au vrut să-l umilească, să-l facă să se arunce în genunchi și nu doar pe el, ci și pe țara noastră, frumoasa noastră Serbia”, a declarat Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak:

Mama starului international, Dijana Djokovic, a completat: „Cazarea? Teribilă. Cazare groaznică. Este doar un mic hotel pentru imigranți, dacă poate fi numit hotel, cu gândaci, este atât de murdar, iar mâncarea este groaznică. Nu vor să-i dea nicio șansă să se mute la un hotel sau într-o casă mai bună pe care a închiriat-o deja”.

Novak Djokovic va afla abia luni dacă își poate apăra titlul, sau trebuie să părăsească țara. Un judecător va decide la începutul săptămânii viitoare dacă starul tenisului masculin poate intra în țară nevaccinat, în baza unei scutiri medicale.