1 octombrie 2022

Mii de voluntari bihoreni au declarat război deșeurilor din munții, văile și râurile din județul Bihor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consiliul Județean Bihor și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group, au coordonat participarea societății civile, elevi, profesori, biserici din toate cultele, primării, presă, mediul de afaceri, cetățeni și ONG-uri, la peste 150 de acțiuni de igienizare, organizate de cele 100 de primării din județ.

În cadrul concursului „Campionatul bihorean al curățeniei”, primăriile au concurat pentru obținerea a 6 premii de câte 100.000 lei fiecare, bani care vor fi folosiți pentru comunitate, printr-un proiect care are legătură cu mediul.

Au fost apreciate atât cantitățile de deșeuri abandonate, strânse de voluntari în acțiunile de igienizare, cât și cele colectate de la gospodării în mod separat.

În competiția de igienizare a județului Bihor au fost atrași și elevii de la școlile bihorene. În cadrul concursului dedicat lor, „EcoProvocarea”, au șansa să câștige, prin desenele sau picturile lor despre viziunea pe care o asupra protejării mediului înconjurător și/sau colectării corespunzătoare a deșeurilor, 12 premii în valoare de 1.000 de lei fiecare, sub forma unui voucher, pe care îl pot folosi într-un magazin cu articole sportive.

Câștigătorii acestui concurs vor fi aleși prin tragere la sorți.