Publicat: 15 August, 2017 - 16:11
Share

Co-fondatorul gigantului Microsoft, Bill Gates, a făcut cea mai mare donaţie a sa de după anul 2000. Gates a renunțat la acţiuni Microsoft echivalente cu 5% din averea sa, care este cea mai mare din lume.

Miliardarul a donat 64 de milioane de acţiuni Microsoft, relatează Bloomberg. Pe 6 iunie, acțiunile valorau 4,6 miliarde de dolari, potrivit unui document depus la comisia pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) publicat luni.

Beneficiarul nu a fost dezvăluit, dat Gates face majoritatea donaţiilor către Bill&Melinda Gates Foundation.

Aceasta este cea mai mare donaţie de acţiuni Microsoft făcută de Gates după anul 2000. Miliardarul în vârstă de 61 de ani a mai renunţat la acţiuni Microsoft de 16 miliarde de dolari în 1999 şi de 5,1 miliarde de dolari un an mai târziu, potrivit calculelor Bloomberg.

Bill şi Melinda Gates au donat acţiuni şi numerar în valoare de aproximativ 35 de miliarde de dolari din 1994, în baza valorii acţiunilor la momentul în care au avut loc donaţiile.

Gates a creat iniţiativa Giving Pledge în 2010, împreună cu miliardarul Warren Buffett, şi alte 168 de persoane s-au angajat ulterior să îşi doneze majoritatea averilor în scop caritabil.

Fondatorul Microsoft a donat probabil peste 700 de milioane de acţiuni Microsoft fundaţiei sale. La cotaţia actuală, acţiunile respective ar valora circa 50 de miliarde de dolari. Donaţia din iunie reprezintă 38% din deţinerea sa la Microsoft şi este cea mai recentă dintr-o lungă serie de ajustări, care au redus-o de la 24% în 1996 la 1,3% în prezent.

Gates a rămas cel mai bogat om din lume după donaţie, cu o avere evaluată de indicele Bloomberg al miliardarilor la 86,1 miliarde de dolari.