Publicat: 3 Iunie, 2020 - 08:04
Share

Aproximativ 1.600 militari au fost dislocati în vecinătatea Washingtonului, unde au izbucnit proteste violente pentru moartea afro-americanului George Floyd , relatează presa locala , citând - l pe purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman. "Soldații activi sunt staționați la bazele militare din regiunea Capitalei, dar nu în Washington, în sine", a spus acesta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, armata este „în alertă ridicată”, dar nu oferă asistență autorităților civile.

Mai devreme, mediile locale semnalau că marți seară, în ciuda interdictiilor impuse, protestatarii s-au adunat la Casa Albă scandand diverse sloganuri, inclusiv apelând la demisia președintelui american Donald Trump.

Însuși Trump a numit Washingtonul pe Twitter - ul său ca „cel mai sigur loc de pe pământ”. Potrivit poliției din Capitala americană, ca urmare a revoltelor de luni seară, un vehicul al politiei a fost ars, doi polițiști au fost răniți și circa 300 de persoane au fost reținute pentru revolte.

Ieri dimineață, guvernanții a 28 de state au activat 20.4oo  de membri ai Gărzii Naționale pentru a ajuta poliția de stat și pe cea locală, a informat Garda Națională pe Twitter.

La randul sau, tot ieri, Presedintele Trump a cerut guvernatorilor să angajeze mai mult Garda Națională în controlul revoltei. Potrivit administrației, începând de luni, 17 000 de soldați ai Gărzii Naționale erau dislocati în 24 de state de pe tot cuprinsul SUA.

Ciprian POP

Tag-uri Nume: