Publicat: 2 Iunie, 2020 - 18:38
Share
Serghei Șoigu

Efective ale armatei sârbe vor participa la parada Zilei Victoriei din Piața Roșie, la Moscova, pe 24 iunie, la invitația Rusiei, lucru anunțat marți de Ministerul Apărării de la Belgrad.

„Pe baza acordului celor doi președinți și comandanți supremi ai armatelor Serbiei și Federației Ruse, Aleksandar Vučić și Vladimir Putin, precum și la invitația Ministerului Apărării al Federației Ruse, personalul armatei sârbe va participa la parada victoriei care va avea loc la 24 iunie 2020, la Moscova”, potrivit mediilor locale.

La randul sau, ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a declarat că Ministerul Apărării de la Moscova a invitat la eveniment unități din 19 armate. Potrivit acestuia, aproximativ 14 mii de persoane vor fi implicate în parada victoriei din Piața Roșie, inclusiv peste 800 de elevi ai instituțiilor de învățământ preuniversitar și universitar civil si militar din Moscova si nu numai.

Pe 26 mai, Președintele rus Vladimir Putin, a anunțat la o întâlnire cu Shoigu că parada va avea loc pe 24 iunie. Putin a explicat că a ales această dată, întrucât legendara victorie istorica a avut loc pe 24 iunie 1945.

Ciprian POP

Tag-uri Institutii: