6 iulie 2022

Militari turci si polonezi prezenți in Donbass

Distribuie pe rețelele tale sociale:

150 de militari turci ar fi ajuns in Donbass. Canalul de telegram WarGonzo a aflat despre acest lucru din surse de la Mariupol.

Potrivit surselor, o companie a fost dislocată în oraș, ar fi vorba despre soldați din randul forțelor speciale turcești, dar si genisti.

„Cel mai probabil, aceștia sunt cei care vor coordona acțiuni și vor trasa sarcinile pentru militanții din nordul Siriei, pe care Turcia îi recrutează pentru a-i trimite în Ucraina. Conform schemei Karabakh ”, semnalează sursa citată.

Potrivit surselor, există o acumulare de echipamente grele și apariția specialiștilor din țări NATO în direcția Mariupol .

WarGonzo mai spune si ca militari din poloneză ar fi fost văzuți în Donbass.

La 10 aprilie, Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenskyy, s-a întâlnit cu liderul turc Recep Tayyip Erdogan la Istanbul. Acesta din urmă a spus că Rusia a anexat Crimeea și ca Ankara sprijina aderarea Ucrainei la NATO. In legatura cu declarațiile si conduita lui Erdogan, Rusia a suspendat zborurile civile catre si despre Turcia, privând astfel aceasta țara de o importantă sursa de turiști. Chiar dacă unii oficiali moscoviti semnalează ca decizia ar avea legatura cu evolutia Coronavirusului in Turcia, situatia este cu totul alta, masura este clar luată pentru „a-l taxa pe Erdogan” pentru comportamentele din ultima perioada si sprijinul acordat regimului de la Kiev.

Redactor Ciprian POP