Publicat: 25 Septembrie, 2013 - 18:17
Share

Cei doi militari români ucişi în urmă cu două zile în Afganistan au fost aduşi, miercuri, acasă. Trupurile soldaţilor au fost repatriate cu ajutorul unei aeronave a Ministerului Apărării Naţionale.

UPDATE 20:20 Președintele Băsescu i-a decorat post-mortem pe cei doi militari uciși în Afganistan

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decrete de decorare post-mortem a sublocotenenţilor Vasile-Claudiu Popa şi Adrian Postelnicu.

Președintele a conferit post-mortem Ordinul Naţional "Steaua României" - în grad de Cavaler, cu însemn de război, sublocotenentului Vasile-Claudiu Popa şi sublocotenentului Adrian Postelnicu "în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional" de care aceştia au dat dovadă în timpul executării unei misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan în timpul căreia şi-au sacrificat viaţa, precizează Administrația Prezidențială.

Decorările au fost făcute la propunerea ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa. 

Pe aeroport se află și ministrul apărării, Mircea Dușa.

Urmează o ceremonie și o slujbă religioasă.

Maistrul militar Claudiu Popa şi plutonierul Adrian Postelnicu au căzut victime unui atac cu o bombă artizanală, un mod de acţiune specific talibanilor. În aceeași misiune de patrulare și-au pierdut viața și trei soldați americani.

Românii căzuţi la datorie erau printre cei mai buni ostaşi din unitatea lor şi primiseră medalii pentru curaj în faţa inamicului.