Publicat: 18 Aprilie, 2017 - 19:01
Share

Între 20 și 23 aprilie, Mindscape Studio va fi prezent pentru a doua oară la SPOTLIGHT – Bucharest International Light Festival, ajuns la cea de-a treia ediție, cu o lucrare realizată special pentru acest eveniment: video mapping-ul interactiv Energy of Bucharest. 
Pe măsură ce tehnologia ne oferă din ce în ce mai multe moduri de a interacționa de la distanță, necesitatea de a ne apropia fizic devine tot mai importantă. Prin intermediul lucrările sale, Mindscape Studio explorează felul în care se formează comunitățile spontane și măsura în care un spațiu experimental poate încuraja anumite tipuri de interacțiuni interumane. Aceste schimburi și interacțiuni dintre oameni generează fluxuri de idei noi, experiențe și de ce nu, de energii.
Astfel a luat naștere și cea mai nouă lucrare, Energy of Bucharest, care ilustrează interdependența umană, sub forma unor animații bazate pe mișcarea și apropierea dintre
persoane. Stând împreună, oamenii pot descoperi elementele fațadei și construi noi posibilități.
Fiind parte din echipa care a creat Legenda lui Bucur, video mapping-ul câștigător al Premiului Publicului din cadrul iMapp Bucharest 2015 și We Are Them, lucrare care a reprezentat România la iMapp Bucharest în 2016, Mindscape Studio se numără printre puținii creatori români care îmbină tehnologia cu arta pentru a crea adevărate opere multimedia ale actualității, participând la festivaluri de profil și transformând în realitate proiecte experimentale ale agențiilor de publicitate.