Publicat: 6 Martie, 2012 - 09:22

Aproximativ 500 de mineri protestează, Marţi dimineaţă, în faţa Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani.

Protestatarii provin de la şapte exploatări miniere din Valea Jiului, respectiv, Lonea, Petrila, Livezeni, Paroşeni, Vulcan, Lupeni şi Uricani.

Aproximativ 200 de mineri de la Exploatarea Minieră (EM) Lonea au intrat în grevă Luni. oamenii au refuzat să intre în mină pentru că nu li s-a acordat sporul de pericol negociat pentru activitatea din subteran, deşi era stipulat într-un act adiţional semnat la începutul lunii Februarie cu administraţia Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani.

Sporul de pericol are o valoare de 700 de lei. Conducerea companiei că le-a spus protestatarilor că astăzi ar urma să aibă loc la Bucureşti o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Economiei în cadrul căreia sporul de pericol să fie acordat la nivelul legal.

La începutul lunii februarie, circa 300 de mineri de la EM Lonea şi EM Lupeni au protestat în faţa sediului CNH Petroşani.
Oamenii au cerut şi atunci majorarea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

La mina Lonea, minerii care ar fi trebuit să coboare în subteran în schimbul întîi au refuzat să intre în tură, iar la Paroşeni, zeci de mineri care au lucrat în schimbul de noapte au refuzat să iasă din subteran.