16 august 2022

Ministerul Antreprenoriatului a lansat în consultare publică procedura de implementare a Programului naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a lansat în consultare publică procedura de implementare a Programului naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM.

„Doar prin asigurarea egalităţii de tratament şi de şanse între femei şi bărbaţi putem să punem bazele unei societăţi puternice, echitabile, incluzive şi bogate în oportunităţi. Pornind de la acest deziderat, am publicat în transparenţă procedura programului dedicat doamnelor manager, care va sprijini înfiinţarea şi dezvoltarea firmelor conduse de dumnealor şi va contribui, în egală măsură, la îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora”, a declarat ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Conform proiectului de procedură, va fi implementată o schemă de ajutor minimis, prin intermediul căreia vor fi oferite granturi în valoare maximă de 200.000 lei/IMM. Cererile vor fi finanţate în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute.

În perioada 2022-2027, se estimează acordarea un ajutor în valoare totală de 1.000.000.000 lei, unui număr aproximativ de 5.000 de beneficiare. Pentru anul curent, bugetul alocat schemei de minimis, aprobat prin Legea nr. 317/2021, este de 157.624.000 lei.

Propunerile, sugestiile şi opiniile privind proiectul de procedură se pot transmite până duminică, 3 iulie, la adresa de e-mail: dezbateri_publice@mat.gov.ro.

Proiectul procedurii poate fi consultat aici: https://bit.ly/3Owv0oc (https://bit.ly/3Owv0oc).

Biroul Comunicare şi Protocol

Sursa foto Guvern