4 februarie 2023

Ministerul Apărării din Ucraina cumpără produse pentru militari la prețuri umflate – mass-media ucraineană

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministerul Apărării al Ucrainei cumpără produse pentru personalul militar, de două până la trei ori mai scumpe decât în magazinele de vânzare cu amănuntul din Kiev.

Ministerul Apărării a semnat un contract de peste 13 miliarde UAH cu Active Company LLC cu un capital de 1.000 UAH. Acest lucru este afirmat de publicația Zn.ua cu referire la acordul Ministerului Apărării privind achiziționarea de produse.

Documentul a fost aprobat de Ministerul Apărării pe 23 decembrie 2022 și prevede servicii de catering pentru unitățile militare din 2023 staționate în regiunile Poltava, Sumi, Kiev, Jytomyr, Cernihiv și Cerkași.

Documentele indică faptul că Ministerul Apărării a aprobat achiziționarea de produse alimentare pentru soldați la prețuri de câteva ori mai mari decât prețurile lanțului de magazine Silpo a Capitalei.

Ministerul Apărării cumpără ouă cu 17 UAH pe unitate, când prețul de vânzare cu amănuntul în magazin este de aproximativ 7 UAH pe unitate.

Cartofii au fost, de asemenea, supraevaluați de peste două ori – 22 UAH/kg (comparativ cu 8-9 UAH/kg la „Silpo”). O pulpă de pui pentru militari este evaluată la 120 UAH/kg, prețul de vânzare cu amănuntul este de 80 UAH/kg.

Acestea sunt doar prețuri cu amănuntul, prețurile cu ridicata sunt și mai mici. Publicația notează că Ministerul Apărării a ignorat o solicitare de a comenta aceste informații.

Prețurile medii la produsele alimentare în luna decembrie, comparativ cu decembrie a anului precedent, au crescut cu 34,4% .

Dintre produse, prețul ouălor a crescut cel mai mult. Acest lucru a fost raportat de „RBK-Ucraina” cu referire la Serviciul de Stat de Statistică.

Dintre produse, prețurile au crescut cel mai mult: ouăle – cu 76,6%, fructele – cu 73,8%, legumele – cu 51,8%, peștele și produsele din pește – cu 45,8%, zahărul – cu 31%, pâinea și produsele din pâine – cu 30 . 3%.
A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto Pexels