12 august 2022

Ministerul chinez de Externe cere SUA să întrerupă dialogul cu Taiwanul

steag China
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Beijingul a avertizat, de asemenea, administrația taiwaneză că încercările de a asigura „independența” sunt sortite eșecului.
Autoritățile chineze cer ca SUA să întrerupă dialogul economic cu Taiwanul și țin să reamintească că încercările de destabilizare ale administrației taiwaneze sunt sortite eșecului, potrivit reprezentantului oficial al Ministerului de Externe al RPC, Zhao Lijian.

„China exprimă o nemulțumire puternică și un protest categoric în această privință”, a spus el la un briefing. „Statele Unite trebuie să-și respecte obligațiile și să întrerupă imediat interacțiunea cu Taiwanul. <…> Avertizăm, de asemenea, administrația din Taiwan că încercările sale, cu sprijinul Statelor Unite, pentru a asigura „independența” Taiwanului și a submina relațiile cu China continentală sunt sortite eșecului.”

Potrivit lui Zhao Lijian, Washingtonul ar trebui să se abțină de la orice contact oficial cu Taipeiul. „Nu trimiteți semnale false separatiștilor taiwanezi”, a adăugat el.

Reprezentanții Statelor Unite și ai administrației taiwaneze au organizat o a doua rundă de dialog privind parteneriatul pentru prosperitate economică, a declarat Departamentul de Stat. Consultările au discutat despre lanțurile de aprovizionare, contracararea constrângerii economice, dezvoltarea economiei digitale, consolidarea securității rețelelor mobile de generația a cincea (5G), precum și cooperarea în domeniul științei și tehnologiei.

Ciprian Pop