4 februarie 2023

Ministerul de Externe leton a cerut ambasadorului rus să părăsească țara până pe 24 februarie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ambasadorul Rusiei în Letonia, Mihail Vanin, este obligat să părăsească țara înainte de 24 februarie, ziua aniversării începerii atacului rus împotriva Ucrainei. Ministerul de Externe leton a declarat într-un comunicat că ambasadorul republicii în Federația Rusă, Maris Riekstins, va părăsi și el Rusia până pe 24 februarie. Această decizie a fost luată de Ministerul de Externe leton după ce a ieșit în sprijinul Estoniei, cu care Rusia a coborât, pe 23 ianuarie, nivelul relațiilor diplomatice, de la Ambasador la Însărcinat cu Afaceri.

„La 23 ianuarie 2023, ambasadorul Federației Ruse în Republica Letonia, Mihail Vanins a fost invitat la Ministerul Afacerilor Externe. Ambasadorul Rusiei a fost informat despre decizia Letoniei de a coborî nivelul relațiilor diplomatice cu Rusia din 24 februarie 2023”, a declarat Ministerul de Externe leton într-un comunicat.

Pe 11 ianuarie, Ministerul de Externe al Estoniei a cerut Rusiei să reducă la jumătate numărul de angajați de la ambasada din Tallinn. Ca răspuns, pe 23 ianuarie, Ministerul rus de Externe a anunțat scăderea nivelului relațiilor diplomatice cu Estonia la însărcinat cu afaceri. Ministerul rus de Externe a cerut ambasadorului Estoniei, Margus Laidre să părăsească Rusia până pe 7 februarie. În aceeași zi, Estonia a anunțat că și ambasadorul rus, Vladimir Lipaev trebuie să părăsească țara înainte de 7 februarie.
A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto Baltic News Network