15 august 2022

Ministerul Dezvoltării a aprobat toate cele 104 proiecte mature pentru distribuţia gazelor, finanţate prin Programul „Anghel Saligny”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Încă 31 de proiecte pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale, în valoare totală de 1.412.910.307,88 lei, finanţate prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, a anunţat ministrul Cseke Attila.

Acestea se alătură celor 73 de proiecte aprobate deja şi care fac parte din categoria celor 104 proiecte mature care vizează dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale, depuse iniţial la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM.

În urma deciziei de astăzi, autorităţile publice locale vizate vor semna contractele de finanţare cu Ministerul Dezvoltării. Astfel, poate fi demarată procedura de achiziţie publică şi, ulterior acesteia, pot fi demarate lucrările de construcţii.

Prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare şi distribuţia gazelor naturale, a reamintit ministrul Cseke Attila.

Anexă: Lista obiectivelor de investiţii finanţate prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” din categoria de investiţii prevăzută la art. 4 alin. (1) lit. e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021