25 iunie 2022

Ministerul Dezvoltării continuă investiţiile în infrastructura de sănătate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi modernizarea a două pavilioane din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Lucrările de intervenţie vor viza secţia de radioterapie din pavilionul H5 şi secţia de dermatologie şi centrul de imagistică din pavilionul E.

Astfel, pavilionul E va fi modernizat, recompartimentat, consolidat din punct de vedere seismic şi dotat cu mobilier şi aparatură modernă atât pentru activitatea curentă, cât şi pentru situaţii de criză, în vederea modernizării condiţiilor de spitalizare şi a spaţiilor de lucru pentru personalul medical. Prin aplicarea măsurilor de consolidare propuse, acesta va putea fi încadrat în clasa de risc seismic RsIV.

În cadrul pavilionului H5, se va construi o clădire destinată instalării unui accelerator linear medical cu energii fotonice de 10MV, dotat cu colimator multilamelar şi sistem de imagerie MV, kV, CBCT, care va asigura tratamente de înaltă performanţă. Suprafaţa totală construită va fi de 493,5 mp, iar regimul de înălţime propus este format din subsol tehnic şi demisol.

„Investiţiile în astfel de obiective sunt necesare şi urgente, motiv pentru care Programul de guvernare 2021-2024 prevede construirea, reabilitarea şi dotarea a 200 de centre medicale în mediul rural, a 15 spitale judeţene, a 30 de spitale municipale şi orăşeneşti, precum şi a 7 spitale, inclusiv maternităţi”, a precizat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Valoarea totală a celor două investiţii este de 128.604.000 lei, din care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei va asigura o finanţare de 25.371.000 lei, diferenţa fiind acordată de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Serviciul Comunicare
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei