Publicat: 19 Aprilie, 2013 - 09:39
Share

Varujan Vosganian, ministrul Economiei, a anunţat că se fac calcule pentru privatizare Romaero Bucureşti (RORX), firmă specializată în lucrări de întreţinere şi reparaţii ale aeronavelor.

În prezent, compania este evaluată pe bursă la 17,6 mil. euro, deţine importante terenuri în Capitală, astfel că la finele anului trecut proprietăţile imobiliare ale Romaero erau evaluate la 175 mil. euro. Societatea a înregistrat pierderi anul trecut cu un rezultat negativ de 46,7 mil. lei (10,5 mil. euro).

„Vrem să facem curăţenie în sectorul de stat (...) Avem o seamă de companii asupra cărora avem preocuparea de a le încredinţă sectorului privat precum Oltchim, Cupru Min unde se elaborează în aceste zile caietul de sarcini pentru a se vedea care este nivelul necesar de investiţii. Avem apoi câteva companii care se află în portofoliul OPSPI, cum ar fi Sanevit, Plafar, Şantierul Naval Mangalia sau IOR. În prezent suntem în proceduri înaintate la Sanevit şi Plafar, iar la Romaero suntem în evaluări pentru a o pregăti pentru privatizare“, a declarat Varujan Vosganian la bilanţul celor 100 de zile de mandat.

Vozganian a mai spus că pentru Uzină Mecanică Cugir, pachetul de acţiuni a fost vândut unei societatăţi din grupul concernului german Daimler.

„În ultimele săptămâni am avut întâlniri cu câteva sute de oameni de afaceri şi până la sfârşitul lunii mai urmează să avem întâlniri cu aproape 1.000 de oameni de afaceri din 25 de domenii industriale şi care ne vor furniza strategia de reindustrializare din perspectiva mediului de afaceri. Am avut discuţii cu investitori care doresc să vină în România, întâlniri cu investitori în străinătate.Am felicitat astăzi noua asociaţie a investitorilor români, luni vom avea o întâlnire cu câţiva dintre membrii reprezentativi ai acesteia şi sper să avem o bună colaborare“, a mai spus Varujan Vosganian.