Publicat: 26 Martie, 2013 - 10:24
Share

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a premiat luni la sediul MEN elevii şi profesorii care au obţinut rezultate deosebite la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori şi la Turneul Internaţional de Informatică - Shumen (Bulgaria), în perioada noiembrie-decembrie 2012. Cu această ocazie, ministrul Educaţiei Naţionale i-a felicitat pe premianţi şi le-a urat noi succese la disciplinele în care şi-au dovedit maximum de cunoaştere şi potenţial.

 Dintre cele 11 distincţii, 7 medalii sunt de argint (şase au fost cucerite la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, respectiv o medalie la Turneul Internaţional de Informatică Shumen). Celelalte 4 medalii sunt de bronz şi au fost obţinute de către elevii participanţi la Turneul Internaţional de Informatică.
 
La evenimentul organizat de minister, au fost premiaţi 11 elevi, 21 de cadre didactice şi cele 11 unităţi de învăţământ în care aceştia îşi desfăşoară activitatea. Suma totală a premiilor a fost de 176.966 de lei. Pentru fiecare medalie de argint obţinută la olimpiadele internaţionale, s-au acordat 8.080 de lei, în timp ce pentru fiecare medalie de argint obţinută la concursuri internaţionale/regionale, s-au acordat 3.670 de lei. Medaliaţii cu bronz au fost recompensaţi cu 2.860 de lei pentru fiecare medalie.
 
Rezultatele pentru care s-au decernat aceste premii au fost înregistrate ulterior festivităţii de premiere pe care Ministerul Educaţiei Naţionale şi Guvernul României au organizat-o, în luna noiembrie 2012. Atunci, MEN a alocat un fond de premiere de 2.178.011 lei pentru a onora cele 166 de distincţii obţinute de olimpicii români în anul şcolar 2011-2012 la olimpiadele şi concursurile internaţionale. Palmaresul a inclus 42 de medalii de aur (locul I), 52 de medalii de argint (locul II), 33 de medalii de bronz (locul III) şi 39 de menţiuni.
 
Vă ataşăm lista cu elevii, cadrele didactice şi unităţile de învăţământ premiate luni, 25 martie, la sediul Ministerului Educaţiei Naţionale.