8 decembrie 2021

Ministerul Educaţiei cere ca elevii din clasele terminale să participe la cursuri în scenariul roșu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministerul Educaţiei va face o solicitare către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de modificare a scenariilor după care vor funcţiona şcolile astfel încât elevii din clasele terminale să poată merge fizic la cursuri inclusiv în scenariul roșu, conform ratei de infectare cu SARS Cov 2 a declarat, vineri, ministrul Sorin Cîmpeanu. Însă inspectorul școlar general al Capitalei, Ionel Pușcaș, a declarat că deocamdată se merge pe ordinul în vigoare. Dacă între timp apar alte hotărâri, vom vedea, a subliniat inspectorul.

„Ministerul Educaţiei, având în vedere importanţa examenelor naţionale – Bacalaureat şi Evaluare Naţională – pentru viitorul oricărui tânăr şi pentru viitorul acestui stat, va face direct către CNSU o solicitare de modificare a scenariilor după care vor funcţiona şcolile în aşa fel încât şcolile cuprinse în localităţile care sunt deja în scenariul roşu conform evoluţiei ratei de infectare să poată permite elevilor din clasele terminale să meargă cu prezenţă fizică în şcoli. Este deja elaborată şi va fi transmisă CNSU în următoarele minute. Ministerul transmite solicitare către CNSU. CNSU este îndreptăţit să ia o decizie asupra acestei solicită”, a precizat Cîmpeanu, la un post de televiziune.

El a afirmat că, în calitate de ministru al Educaţiei, o să susţină principiul că „şcolile se închid ultimele şi se deschid primele”.

„Este vorba despre o rată de infectare, din păcate, peste 3 la mie, dar este 3,05. Dacă am lua în considerare la populaţia reală a Bucureştiului şi nu la cea cuprinsă în statistici probabil că am fi uşor sub 3. Asta este o consideraţie secundară”, a adăugat ministrul.

Potrivit acestuia, Ministerul Educaţiei va face toate demersurile care îi stau în limitele de competenţă pentru ca elevii să poată beneficia de maximum de pregătire posibilă în vederea susţinerii examenelor naţionale.

„Ministerul Educaţiei va face toate demersurile în aşa fel încât fâşia îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate (…) să nu se transforme într-o falie. Ministerul Educaţiei va face toate demersurile care îi stau în limitele de competenţă pentru ca elevii să poată beneficia de maximum de pregătire posibilă în vederea susţinerii examenelor naţionale”, a spus Cîmpeanu.