Publicat: 6 Februarie, 2020 - 16:42

​Ministerul Educației propune ca bursele elevilor din învățământul preuniversitar să pornească de la minimum 150 de lei, potrivit unui poriect de hotărâre pus în dezbatere publică. În prezent, cuantumul burselor este stabilit de fiecare primărie în parte, și din această cauză variază de la oraș la oraș, de la sume cuprinse între 8 lei și câteva sute de lei. Aceasta este a doua încercare a Ministerului Educației de a uniformiza bursele elevilor. Anul trecut tot Ministerul Educației propusese ca bursele elevilor să pornească de la minimum 100 de lei, însă primăriile s-au opus și măsura nu a mai fost adoptată.

În anul școlar 2020-2021, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, este de 150 lei”, se arată în proiectul de hotărâre.

Același document arată că bursele vor fi date de primării din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat. Primăriile pot stabili și burse mai mari de 100 de lei, în funcție de bugetele lor. Ministerul Educației nu precizează în nota de fundamentare a hotărârii câți copii vor beneficia de această măsură. Însă, în proiectul de hotărâre de anul trecut, Ministerul Educației arăta că un număr de 400.000 de copii vor primi astfel de burse, iar pentru aceștia erau necesari e 360 milioane lei.

După ce în mai 2019, Ministerul Educației propunea ca 100 de lei să fie cuantumul minim pentru bursele elevilor, în septembrie, la presiunea primăriilor, sumele pentru bursele elevilor au rămas la latitudinea primăriilor.

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 16384 bytes) in /home/amosnew/public_html/modules/system/image.gd.inc on line 256

Tag-uri Institutii: