Publicat: 26 Februarie, 2020 - 09:25
Share

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi a avut o întâlnire cu Victor Costache, ministrul Sănătăţii

În continuarea demersurilor/măsurilor de monitorizare a stării de sănătate a elevilor şi de prevenire a îmbolnăvirii prin infecţii respiratorii, Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi şi a avut o întâlnire de lucru cu Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

- În cadrul videoconferinţei, ministrul Monica Anisie a subliniat că organizarea activităţilor/excursiilor care se realizează în străinătate sau în ţară rămâne la decizia unităţilor de învăţământ, cu acordul părinţilor sau al tutorilor legali. Recomandarea privind limitarea/anularea deplasărilor în străinătate se referă în mod special la zonele de carantină. Aşa cum era stipulat şi în Nota Ministerului Educaţiei şi Cercetării nr. 26.990/24 februarie 2020, "în condiţiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul şcolar are obligaţia de a informa Direcţia de Sănătate Publică, anterior revenirii în ţară. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unităţile de învăţământ, certificat medical/adeverinţă medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase". Fiecare inspectorat şcolar judeţean va realiza o informare cu directorii unităţilor de învăţământ, în care va comunica aspectele prezentate în cadrul videoconferinţei. Nota emisă de Ministerul Educaţiei şi Cercetării are caracter de recomandare, nu de interdicţie.

- Întâlnirea de lucru între ministrul Educaţiei şi Cercetării şi ministrul Sănătăţii a avut drept scop actualizarea planului de măsuri al Guvernului Orban, adoptat în contextul unei posibile epidemii generate de COVID-19 (coronavirus). În cadrul întâlnirii s-a analizat situaţia infecţiei cu coronavirus la nivel internaţional. Se recomandă familiilor să limiteze excursiile/deplasările în zonele afectate.

"Avem încredere că deciziile luate împreună cu părinţii, la nivelul unităţilor de învăţământ, vor fi potrivite situaţiei de faţă şi vor asigura securitatea copiilor", a precizat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării.

"Susţin declaraţiile doamnei ministru Monica Anisie de a încuraja familiile copiilor să limiteze deplasările în străinătate în această perioadă, în contextul epidemiei care afectează unele state", a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

Ambii miniştri fac un apel la calm şi precizează că în acest moment NU a fost confirmat niciun caz de coronavirus în România.

Tag-uri Nume: