Publicat: 29 Mai, 2013 - 12:12
Share
De anul viitor

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, le-a cerut inspectorilor şcolari generali să analizeze ca simulările la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională să se dea centralizat începând cu anul viitor.

În videoconferinţa de miercuri cu inspectorii generali, Remus Pricopie le-a vorbit inspectorilor despre posibilitatea ca simulările pentru evaluările naţionale la clasele terminale - a VIII-a şi a XII-a - să se ţină la o dată comună, posibil luna martie, pentru anul şcolar 2013-2014.
 
Ministrul le-a spus  informat pe inspectori că, dacă această variantă va fi agreată, subiectele pentru SIMULARE BAC şi SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ vor fi realizate de către MEN, prin Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, şi vor fi aceleaşi pentru toţi participanţii.

Pricopie a spus că scopul schimbării modului în care se ţin examenele este acela de a avea o analiză de ansamblu corectă asupra nivelului de pregătire a elevilor, se arată într-un comunicat de la Ministerul Educaţiei.

În acest moment, examenele de la SIMULARE BAC 2013 - EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 se desfăşoară la o dată stabilită de inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, cu subiecte realizate de acestea sau chiar de către cadrele didactice din unităţile de învăţământ.

În aceeaşi  videoconferinţă s-a mai discutat şi despre organizarea Bacalaureatului special, pilotarea evaluărilor la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, simularea privind examenele naţionale, pregătirea cadrelor didactice pentru predarea la clasa pregătitoare, structura anului şcolar 2013-2014, calendarul activităţilor şcolare şi calendarul privind realizarea noilor manuale pentru întregul sistem de învăţământ preuniversitar.