Publicat: 22 Octombrie, 2013 - 09:47

Deputatul PSD Tamara Ciofu a primit un răspuns favorabil din partea ministerului Finanțelor Publice cu privire la interpelarea sa pentru acordarea de ajutoare de minimis pentru investiţiile realizate de Persoanele Fizice Autorizate în vederea stimulării investițiilor și a creării de noi locuri de muncă în România.

„Ministerul Finanțelor Publice își exprimă întreaga disponibilitate pentru a aduce îmbunătățiri schemei de ajutor de minimis instituite de Hotărârea Guvernului nr. 274/2013 privind acordarea de ajutoare de minimis pentru investițiile realizate de întreprinderile mici și mijlocii, prin extinderea listei de beneficiari, care să includă și persoanele fizice autorizate”, se arată în răspunsul secretarului de stat Dan Manolescu la interpelarea deputatului PSD, Tamara Ciofu.

În prezent conform Hotărârii de Guvern Nr. 274/2013 care prevede instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv acordarea de ajutoare de minimis se oferă finanţare pentru investiţiile realizate numai de întreprinderile mici şi mijlocii.

„Consider că pentru a se stimula investiţiile şi pentru a se genera noi locuri de muncă, pe de o parte şi pentru a se acorda şanse egale tuturor formelor de organizaţii comerciale, pe de altă parte este oportună modificarea cadrului legislativ privind acordarea ajutorului de minimis, astfel încât să fie disponibil pentru a fi solicitat şi de către Persoanele Fizice Autorizate”, a declarat Tamara Ciofu.

„Susţinerea dezvoltării acestor tipuri de organizaţii prin introducerea în categoria beneficiarilor eligibili de a aplica pentru acordarea ajutorului de minimis consolidează clasa PFA-urilor care ocupă poziţia secundă după IMM-urile din Romania, având cel mai mare aport la crearea şi menţinerea locurilor de muncă şi cea mai buna evoluţie 2011-2012 sub aspectul forţei de muncă, în majoritatea sectoarelor economice”, a completat parlamentarul social democrat.

Deputatul PSD, Tamara Ciofu a depus la sfârșitul lunii septembrie a.c. la Camera Deputaților o interpelare prin care a solicitat Ministerului Finanțelor Publice introducerea PFA în categoria beneficiarilor eligibili de a aplica pentru acordarea ajutorului de minimis.