28 noiembrie 2021

Ministerul german al Apărării a introdus vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru personalul militar al Bundeswehr

MINISTRU APARARII GERMANIA
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Ministerul german al Apărării a introdus vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru personalul militar al Bundeswehr
Cerința va afecta peste 180 de mii de militari

Ministerul german al Apărării a decis să introducă vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului pentru personalul militar al Bundeswehr. Acest lucru a fost anunțat de un reprezentant al Ministerului Federal al Apărării din Germania, transmite agenția DPA .

Potrivit acestuia, decizia corespunzătoare a fost luată miercuri de demnitarul care asigura interimatul la Ministerul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer. În același timp, se indică faptul că cerința „imunizării obligatorii” va afecta peste 180 de mii de soldați ai Bundeswehr. Cu toate acestea, se subliniază că persoanele care refuză să fie vaccinate vor fi supuse unor măsuri disciplinare. Bundeswehr se referă la legislația actuală a Republicii Federale Germania și la nevoia de a asigura pregătirea operațională a trupelor.

Vaccinarea împotriva coronavirusului a început în Germania la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut. Primii vaccinați au fost vârstnicii, medicii, lucrători ai unor profesii sociale importante. Campania folosește vaccinuri dezvoltate de compania americană Pfizer și partenerul său german BioNTech, companiile americane Moderna și Johnson & Johnson și compania britanică-suedeză AstraZeneca.

Ciprian Pop