28 septembrie 2021

Ministerul iranian de Externe neagă implicarea Teheranului în atacul asupra petrolierului din Marea Arabiei

petrolier japonez
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Purtătorul de cuvânt al ministerului, Said Khatibzade, a spus că „nu este prima dată când Israelul face asemenea acuzații împotriva Iranului”.

Acuzațiile de implicare a Teheranului în atacul asupra petrolierului japonez, Mercer Street, sunt nefondate. Această declarație a fost făcută duminică de reprezentantul oficial al ministerului iranian de externe, Said Khatibzadeh, citat de serviciul de presă al ministerului.

„Israelul trebuie să oprească aceste acuzații nefondate. Condamnăm astfel de declarații”, a spus el, răspunzând la o întrebare despre implicarea Iranului în atacul asupra vasului. Khatibzade a adăugat că „nu este prima dată când Israelul prezintă astfel de acuzații împotriva Iranului”.

Joi, petrolierul japonez Mercer Street a fost atacat în Marea Arabiei. Compania, operatorul Zodiac Maritime, este deținută de antreprenorul israelian Eyal Ofer. În urma incidentului, doi membri ai echipajului au fost uciși – un cetățean român și un cetățean britanic, care ar fi însărcinat cu securitatea navei. Ministerul israelian de Externe a făcut o declarație conform căreia, partea iraniană s-ar afla în spatele atacului.

Ciprian Pop