28 septembrie 2021

Ministerul rus de Externe face referire la apariția unui nou punct fierbinte în nordul Afganistanului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Adjunctul Șefului diplomației de la Moscova, Andrei Rudenko semnalează pentru media moscovita ca provinciile din nordul Afganistanului se transformă într-un nou punct fierbinte

„Talibanii controlează practic complet granița cu Tadjikistan. Numeroase organizații teroriste internaționale, în special sucursalele ale ISIS și al-Qaeda, își consolidează pozițiile”, a spus el într-un interviu acordat RIA Novosti.
De asemenea, teroriștii din zonele de război din Orientul Mijlociu și Africa de Nord se îndreaptă spre regiune.
„Procesul de recrutare a persoanelor din Asia Centrală în rândul acestor organizații se află într-o fază activă . Producția de droguri a atins cote record”, a descris Rudenko situația. Ceea ce se întâmplă este o amenințare directă pentru Asia Centrală, a spus diplomatul.

„Împărtășim temerile corespunzătoare ale vecinilor noștri. <…> Importanța menținerii unei activități comune coordonate pentru a minimiza impactul negativ al acestor riscuri asupra securității țărilor noastre a fost remarcat, în special, în timpul celei de-a patra întâlniri a șefilor serviciilor de informații externe din Rusia și statele din Asia Centrală, la Tașkent la 16 iulie, și într-o declarație comună adoptată ca urmare a acestei întâlniri”, a spus el.

 

Redactor Pop Ciprian-Dorel