Publicat: 29 Mai, 2013 - 14:16
Share

Ministerul Sănătăţii a încheiat marţi un protocol cu reprezentanţii VAMED Standortentwicklung und Engineering GmbH&CO cu scopul găsirii unei soluţii amiabile de soluţionare a situaţiei create în urma blocării unui cont al ministerului ca urmare a unei datorii acumulate  între anii 2009-2012.

În urma întâlnirii, compania VAMED a transmis instrucţiuni avocaţilor să suspende executarea silită instituită pe contul Ministerului Sănătăţii deschis la Banca Comercială Română.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi-au exprimat dorinţa de a găsi o soluţie agreată de ambele părţi pentru a micşora cuantumul penalităţilor. Firma VAMED va prezenta această solicitare Consiliului de Administraţie al companiei.

Părţile au agreat ca în următoarele săptămâni să aibă loc o nouă întânire pentru a discuta o modalitate amiabilă de soluţionare a situaţiei.

Un cont al Ministerului Sănătăţii a fost blocat ca urmare a acţionării în istanţă a instituţiei de către firma care a făcut studii de fezabilitate pentru reabilitarea a 15 spitale judeţene de urgenţă. Firma ar avea de recuperat 18 milioane de lei de la MF.
 
Firma Vamed Engineering GmbH & CO Viena a acţionat în instanţă în 2010 Ministerul Sănătăţii. Contul blocat este la BCR.

Procesul împotriva Ministerului Sănătăţii a fost câştigat la judecătorie şi la Tribunalul Bucureşti, după apelul declarat de minister. Ulterior, Judecătoria Sectorului 3 a încuviinţat executarea silită de către firma austriacă Vamed Engineering GmbH & CO.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat marţi, la Antena 3 că blocarea contului Ministerului nu va afecta pacienţii.