Publicat: 21 Martie, 2019 - 13:51
Share

Revenim cu reacţia televiziunii Pro TV în legătură cu clipul de promovare a României:
'Confirmăm pe această cale că drepturile de autor ale videoclipului aparţin integral Ministerului Turismului, iar eroarea întâmpinată a rezultat dintr-o procedură automată a YouTube privind protejarea drepturilor de autor. Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate.'

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public despre clipul de promovare a României şi situaţia clipului postat pe Youtube, ministerul Turismului face următoarele precizări:
 
Ministerul Turismului deţine toate drepturile de autor pentru clipul de promovare a României !  

În urma preluării filmului de către o televiziune în cadrul jurnalelor de ştiri, imaginile au fost postate pe contul de Youtube al respectivei instituţii mass-media. Este procedura standard pentru o televiziune să încarce propriile ştiri cu drepturi de autor. 
Din această cauză, în urma unei verificări automate realizate de Youtube, procedura standard în cazul tuturor video-urilor uploadate pe platformă, au fost identificate aceleaşi imagini în surse diferite. Automat, sistemul informatic a blocat, din eroare, materialul video-ul sursă şi a menţinut accesibil clipul care a preluat imagini de la sursă.

În urma unei notificări trimise către paltforma video şi către televiziunea care a încărcat ştirea care prelua imagini din clipul de promovare, întreaga situaţie a fost deblocată. Ministerul Turismului deţine toate drepturile de autor pentru clipul de promovare a României, nicio altă entitate nu are niciun drept de autor asupra imaginilor din film !

Cu acest prilej, ministerul turismului face un apel către toţi reprezentanţii mass-media şi către toate persoanele care au difuzat informaţia eronată potrivit căreia ministerul nu ar deţine drepturile de autor ale clipului să verifice informaţiile înainte de a le face publice, principiu valabil pentru orice informaţie de interes public! Comunicat de presă - Ministerul Turismului
 

Tag-uri Institutii: