8 august 2022

Miniștrii Apărării din Federația Rusă și Vietnam au semnat un acord de cooperare militaro-tehnică

steag Vietnam
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Miniștrii Apărării din Federația Rusă și Vietnam au semnat un acord de cooperare militaro-tehnică
După cum a remarcat ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, citat de TASS, „Rusia și Vietnamul „au acumulat o experiență unică de lucru în comun, care se bazează pe prietenie pe termen lung și pe o cooperare reciproc avantajoasă”, spune șeful armatei ruse.

 Ministrul rus al armatei, Serghei Şoigu și colegul său vietnamez, generalul de armata Phan Van Giang, au semnat miercuri un acord interguvernamental de cooperare militaro-tehnică  între cele două țări, a declarat reporterilor Ministerul rus al Apărării.

„La 1 decembrie, ministrul rus al Apărării, generalul Shoigu, s-a întâlnit cu ministrul apărării naționale al Vietnamului, generalul armatei Phan Van Giang. La finalul întâlnirii, cei doi înalți militari  au semnat un acord interguvernamental bilateral privind dezvoltarea cooperării militaro-tehnice și a unui memorandum interdepartamental privind cooperarea în domeniul istoriei militare”, a spus ministerul.

După cum a remarcat Shoigu la întâlnire, Rusia și Vietnamul „au acumulat o experiență unică de lucru comun, care se bazează pe prietenie pe termen lung și cooperare reciproc avantajoasă”. „În mod invariabil acordăm o atenție prioritară interacțiunii în sfera militară și militaro-tehnică cu țara asiatică. Vietnamul este unul dintre statele cheie din regiunea Asia-Pacific, care are forțe armate moderne și bine echipate”, a spus ministrul rus.

Shoigu a reamintit că anul acesta, Vietnamul a devenit prima țară din Asia de Sud-Est care găzduiește concursurile International Army Games 2021. „Concursurile s-au desfășurat la un nivel înalt, cu mare sprijin din partea conducerii militaro-politice a țării dumneavoastră”, a adăugat el.

Şefii departamentelor de apărare au discutat despre perspectivele cooperării militare şi tehnico-militare dintre Rusia şi Vietnam şi au conturat un plan de lucru comun pentru viitor. Întâlnirea „a confirmat dispoziția reciprocă de a construi în mod constant o cooperare cu mai multe fațete între departamentele militare ale celor două țări.

Ciprian Pop