Publicat: 29 Octombrie, 2019 - 11:00
Share

Update: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a primit aviz negativ din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 19 voturi pentru, 19 împotrivă şi nicio abţinere. 
 

Update: Bogdan Gheorghiu - aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Culturii 
Partidul Naţional Liberal înţelege protejarea şi promovarea patrimoniului ca pe o formă de dezvoltare socială şi economică, a afirmat marţi Bogdan Gheorghiu, propus pentru funcţia de ministru al Culturii.

Update: Candidatul pentru preluarea portofoliului Sănătăţii în Guvernul Orban, Victor Costache, a declarat marţi, la audierea în comisiile parlamentare de specialitate, că îşi propune realizarea unui audit pentru a vedea situaţia investiţiilor de la minister.

"În legătură cu bugetul de investiţii (al Ministerului Sănătăţii - n.r.), după cum vedem există informaţii contradictorii chiar şi în rândul comisiilor de sănătate ale Parlamentului, dar pot să vă spun că vom face un audit din primele zile pentru a avea o radiografie corectă a situaţiei investiţiilor şi, evident, trebuie regândit modul în care se prioritizează aceste investiţi. Ceea ce ştiu, la nivelul Casei, creditele sunt angajate, sunt executate, calendarul de execuţie este la zi şi, practic, una din urgenţe este de a cere o rectificare pozitivă, deoarece în luna decembrie vom fi descoperiţi. Deci, este una din priorităţile mandatului nostru şi de aia spuneam că, probabil, voi fi un coleg dificil pentru domnul Cîţu de la Finanţe. Vă promit că mă voi lupta pentru sănătate, pentru a obţine mai multe fonduri şi să le prioritizez aşa cum trebuie", a spus Costache.

Update: Rectificarea bugetară se numără printre priorităţile ministrului propus al Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

"Primul şi primul lucru pe care trebuie să-l facem este rectificarea bugetară", a anunţat, marţi, Florin Cîţu, propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice.

Update: Marcel  Boloş, validat de comisiile parlamentare pentru postul de ministru al Fondurilor Europene.

"În ceea ce priveşte gradul de absorbţie, sigur că aici absorbţia a început să aibă un trend ascendent începând cu anul 2015, acreditarea unităţilor de management a fost un proces destul de greoi. Eu nu comentez ce s-a întâmplat în trecut, eu spun doar că acum, pentru următoarea perioadă de programare, ar trebui să fim mult mai pregătiţi să fi învăţat din lecţiile de care am avut parte în actuala perioadă de programare, să fi învăţat că astfel de lucruri să nu se mai repete. Şi tocmai de aceea, în perioada mandatului Guvernului Orban, partea de angajamente care ţin de Acordul de Parteneriat pe de o parte, dar şi documentele programelor operaţionale, pe de altă parte, sunt pentru mine şi pentru Guvern o prioritate, pentru ca începând cu anul 2021 să nu mai avem întârzierile de 2, 3, 4 ani când accesăm fondurile europene. Dar nu numai atât - impactul este absolut negativ asupra perioadei de timp de implementare a proiectelor, intrăm în criză de timp de fiecare dată, şi vedem cum riscul de dezangajare nu ne iartă. De la an la an valoarea riscului de dezangajare creşte şi se periclitează fondurile care sunt alocate României, şi e păcat de acest lucru", a afirmat ministrul propus pentru Fonduri Europene.

Miniştrii propuşi de premierul desemnat Ludovic Orban sunt audiaţi, începând de marţi, în Parlament, în comisiile de specialitate. Marţi vor fi audiaţi Florin Cîţu - propus pentru Ministerul Finanţelor Publice, Marcel Vela - Ministerul Afacerilor Interne, Nicolae Ciucă - Ministerul Apărării Naţionale, Nechita-Adrian Oroş - Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Marcel Boloş - Ministerul Fondurilor Europene, Costel Alexe - Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Victor Sebastian Costache - Ministerul Sănătăţii, Bogdan Gheorghiu - Ministerul Culturii.

Tag-uri Institutii: